سریال سرزمین مادری نام اولیهٔ سرزمین کهن در ژانر تاریخی به کارگردانی کمال تبریزی به زودی به آنتن شبکه سه میرسد. اینجا خبرهای مربوط به سریال سرزمین مادری و همینطور اطلاعاتی را که تاکنون از حاشیه و اصل سریال سرزمین مادری منتشر شده میخوانید.
کارگردان سریال سرزمین مادری چه کسی است؟
خلاصه داستان و موضوع سریال سرزمین مادری چیست؟
اسامی بازیگران سریال سرزمین مادری در نقش های اصلی چیست؟
مشخصات سریال سرزمین مادری
نام سریال | سرزمین مادری |
کارگردان | کمال تبریزی سیدجمال سیدحاتمی |
نویسنده | علیرضا طالبزاده |
تهیهکننده | محمد مسعود |
ژانر | تاریخی |
موسیقی متن | احمد پژمان |
تاریخ انتشار | ۳ بهمن ۱۳۹۲–توقف پخش پاییز 1402 |
تعداد قسمت ها | 60 قسمت |
شمار فصلها | ۳ |
پخش | تلوبیون |
لیست بازیگران سریال سرزمین مادری
- شهاب حسینی
- عنایت شفیعی
- علی شادمان
- محسن تنابنده
- امیر آقایی
- محمدرضا فروتن
- نیکی کریمی
- شبنم قلیخانی
- الهام حمیدی
- ثریا قاسمی
- فرهاد قائمیان
- هنگامه قاضیانی
- پژمان بازغی
- پرویز پورحسینی
- حسین محجوب
- حسن پورشیرازی
- جعفر دهقان
- جواد عزتی
- رسول نقوی
- بیتا فرهی
- میترا حجار
- فرشته صدرعرفایی
- هومن سیدی
- فرزین محدث
- آشا محرابی
- سام درخشانی
- سعید راد
- لیلا زارع
- ترلان پروانه
- امیرحسین آرمان
- شهرام قائدی
- حسین مهری
- رضا کیانیان
- پریوش نظریه
- حمیده مقدسی
- بابک حمیدیان
- مهران رجبی
- علیرضا خمسه
- لیلا برخورداری
- کوروش سلیمانی
- بهرام ابراهیمی
- گلچهره سجادیه
- حسین سحرخیز
- حسین محباهری
- صالح میرزاآقایی
- سعید نیکپور
- مهرداد ضیایی
- حسین عابدینی
- مجید سعیدی
- محمود بنفشهخواه
- رضا بنفشهخواه
- آرش مجیدی
- مریم شیرازی
- حمیدرضا سنگیان
عوامل سریال سرزمین مادری
- تهیه کننده : محمد مسعود
- کارگردان : کمال تبریزی
- دستیار کارگردان : حمیده مقدسی
- مسئول هنروران : محمدجواد حصاری
- چهره پرداز : صادق مشهدی
- نویسنده : علیرضا طالب زاده
- مدیر فیلم برداری : محمدرضا سکوت
- آهنگساز : احمد پژمان
معرفی کمال تبریزی کارگردان سریال سرزمین مادری
کمال تبریزی کارگردان ایرانی متولد ۵ مهر ۱۳۳۸ در تهران است که فعالیت خود را از سال ۱۳۵۸ آغاز کرد. تبریزی فارغالتحصیل رشتهٔ سینما و تلویزیون از دانشگاه هنر است. او تا به حال در رشتههای تدوین، تهیه و تولید، صحنه و لباس، فیلمبرداری، فیلمنامه و کارگردانی فعالیت کردهاست. وی کارگردانی و نویسندگی فیلمهای مهرمادری، گاهی به آسمان نگاه کن، مارمولک و ما همه با هم هستیم را برعهده داشته است.
معرفی سریال سرزمین مادری
پس از ۱۵ سال که از شروع ساخت سریال سرزمین مادری گذشته و دوبار که به صورت رسمی از پخش آن جلوگیری شده، بالاخره این مجموعه از ۵ مهرماه بر روی پلتفرم تلویبیون منتشر شد. این مجموعه قرار بود از آثار فاخر سازمان صدا و سیما باشد که خود مدیران هم به موفقیت آن بسیار امیدوار بودند. اما یک سوتفاهم و حاشیههایی که در ادامه برای این سریال به وجود آمد، ده سال سریال سرزمین مادری را در آرشیو تلویزیون باقی گذاشت. حالا پس از ۱۰ سال از پخش اولین قسمتهای آن، میتوان قسمتهای دیگر آن را چهارشنبهها در پلتفرم تلویبیون پیگیری کرد.سریالی که به جرات میتوان گفت اکثر ستارههای سینما و تلویزیون در آن بازی دارند، از شهاب حسینی ، جواد عزتی ، محسن تنابنده و امیر آقایی تا نیکیکریمی و هنگامه قاضیانی.
شکلگیری سریال سرزمین مادری
پاییز سال ۱۳۸۷ بود که خبری در رسانهها منتشر شد، مبنی بر اینکه سریالی به نام سرزمین مادری به کارگردانی کمال تبریزی و با فیلمنامهای از علیرضا طالبزاده وارد فاز تولید شده. این سریال در دسته پروژههای به اصطلاح الف ویژه سازمان صدا و سیما قرار داشت، هزینه زیادی برای ساخت آن شده بود و قرار بود در سه فصل ساخته شود. در آن سالها هنوز ستارگان سینما رابطه خوبی با تلویزیون داشتند و سازندگان سرزمین مادریمجموعهای از بازیگران چهره و محبوب را دور هم جمع کرده بودند تا سریالی درباره تاریخ معاصر ایران بسازند. این مجموعه قرار بود اتفاقات سیاسی و اجتماعی ایران، از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ در بستر زندگی یک نوجوان به نام رهی را روایت کند که در طول این سالها بزرگ میشود و شاهد عینی تاریخ است. فیلمبرداری رسمی سریال از آذر ۸۷ در لوکیشنی در خیابان وحدت اسلامی تهران شروع شد و فیلمبرداری فصل اول آن تا بهار ۸۹ طول کشید. از سوی سازمان قرار شد تغییراتی در ادامه فیلمنامه داده شود و اصلاحاتی هم شامل فصل اول شد و در نهایت فیلمبرداری فصل دوم هم از زمستان سال ۸۹ آغاز شد. اواخر تابستان سال ۹۲ بود که خبر رسید ساخت فصل دوم هم به پایان رسیده و به زودی سریال سرزمین مادری روی آنتن شبکه سه خواهد رفت. این پروژه آنقدر برای سازمان مهم بود که تبلیغات آن از هر سه شبکه اصلی سیما پخش میشد و بالاخره روز ۳ بهمن ۱۳۹۲ برای روز آغاز پخش سریال سرزمین مادری انتخاب شد.
خلاصهٔ داستان سریال سرزمین مادری
این مجموعه به بررسی تاریخ سیاسی – اجتماعی ایران از سال 1321 تا پیروزی انقلاب 1357 ایران در بستر زندگی یک پسربچه می پردازد که در قالب سه فصل برای پخش آماده شده است. در فصل اول سریال سرزمین مادری ، کودکی رهی که شخصیت اصلی سریال سرزمین مادری است به تصویر کشیده می شود ، رهی بعد از بمباران دهکده محل سکونت شان توسط نیروهای متفقین ، از زیر آوار بیرون کشیده می شود. رهی پس از چند روز مراقبت توسط مادرش راهی تهران می شود. سال ها بعد او در یک خانواده توده ای بزرگ می شود ، اما بر اثر به وقوع پیوستن ماجراهایی او به یک خانواده درباری سپرده می شود. در این خانواده است که او رفته رفته به هویت خود پی می برد. همین باعث می شود به یک خانواده دیگر که مذهبی هستند ، سپرده شود ، اما این پایان ماجراهای او و اطرافیانش نیست.
زمان پخش سریال سرزمین مادری
پخش سریال سرزمین مادری قرار بود ۵ دی ۱۳۹۲ از تلویزیون شبکه سه ایران انجام شود اما پس از پخش چند قسمت، توهین و تحریف تاریخ ایل بختیاری از آن برداشت شد و موجی از اعتراضات در مناطق لرنشین، در استانهای خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و همچنین شخصیتهای تأثیرگذار قوم لر را در پی داشت. پس از این اعتراضات، پخش این مجموعه با استدلالهایی همچون بازنگری در پوشش بازیگران زن و همچنین آنچه که نارضایتی مسئولان صدا و سیما از کمرنگ بودن نقش جریانات اسلامی در پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ خواندند، با تأخیر روبرو شد تا برخی صحنههای آن دوباره فیلمبرداری شود. پس از فیلمبرداری مجدد، تیزر این سریال از شبکه سه سیما پخش شد و قرار بود از مهر ۱۳۹۶ پخش شود اما باز هم پخش نشد. بنابر اعلام سیمافیلم، سرزمین مادری قرار بود در سال ١۴۰٢ از تلویزیون پخش شود اما در نهایت پخش آن در ۵ مهر ۱۴۰۲ به صورت آنلاین در سایت تلوبیون آغاز شد.
حواشی سریال سرزمین مادری
شب ۲۰ بهمن سال ۱۳۹۲ بود، بیشتر اهالی سینما و تلویزیون درگیر جشنواره فیلم فجر بودند. جشنوارهای که خود پر از جنجال و حاشیه بود. اما مردم و مخاطبین سریالهای تلویزیونی ساعت ۸ شب در انتظار پخش قسمت چهارم سریال سرزمین مادری در خانهها مقابل تلویزیون نشسته بودند. هنوز چند دقیقهای از پخش سریال نگذشته بود که امیرآقایی بازیگری که نقش پدر ناتنی رهی را بازی میکند خطاب به خانواده بختیاری که از آشنایان آنها بود، دیالوگی گفت. دیالوگی تا همین چند هفته پیش سریال سرزمین مادری را در آرشیو صدا و سیما باقی گذاشته بود. آن دیالوگ جنجالی این بود:«به چه چیز خودتان افتخار میکنید؟ به کدام اصل و نسب؟ به سر پا گرفتن سگهای انگلیسی و کاسهلیسی کنسول انگلیس؟ میخواهید فردا سر کلاس برای بچهها قصه اینکه بختیاریها چطور بختیاری شدند را بگویم؟». دیالوگی که بیشتر نشان از عصبیت یک فرد در مقابل خانوادهای با نام فامیل بختیاری بود، نه قوم و ایل بختیاری.
به سرعت خبر به سران قوم بختیاری رسید و فردای آن روز عده زیادی در مقابل فرمانداری مسجد سلیمان و شهرهایی که اقوام بختیاری در آن ساکن هستند دست به تحصن و اعتراض زدند. نمایندههای مجلس اعتراض خود را اعلام کردند و استاندار چهار محال و بختیاری خواهان محاکمه سازندگان و مشاوران تاریخی این سریال شد. با بالا گرفتن اعتراضات بختیاریها نسبت به سریال سرزمین مادری،۷۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با بیانیهای خواستار توقف توهین صدا و سیما به مردم بختیاری شدند. همچنین آنها خواستار بررسی پرونده این سریال در شورای عالی امنیت ملی کشور بودند. دامنه این اعتراضات تا به آنجا کشیده شد که عزت الله ضرغامی، رییس وقت سازمان صدا و سیما بدون هیچ تشریفاتی به مسجد سلیمان رفت تا در مسجد جامع این شهر از مردم بختیاری دلجویی کند. محمودرضا تخشید مدیر گروه سریال شبکه سه هم در پی این اتفاقات بر کنار شد. اما این دلجویی ها انگار دردی را دوا نکرد و بختیاری ها خواستار توقف کامل این سریال بودند.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ضمن تایید اعتراضات مردم خواستار این شد سریال مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد و در صورت نیاز به توقف یک یا دو هفتهای، این کار باید انجام شود. صدا و سیما هم تصمیم گرفت پخش این سریال را متوقف و ادامه پخش آن را منوط به انجام تحقیقات بیشتر کند. این توقف نتنها در پخش سریال بلکه در مسیر تکمیل فاز دوم هم وقفه ایجاد کرد و پروژه به طور کامل متوقف شد. تا مدتی حتی عوامل ساخت سریال در مصاحبه هایشان از جواب دادن به سوالاتی درباره این سریال خودداری میکردند. همه این اتفاقات تا اوایل بهار سال ۱۳۹۳ افتاد و تا یک سال و نیم بعد، هیچکس نمیدانست قرار است سرنوشت این پروژه به کجا برسد.
غفار پوربختیار رئیس اسبق دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر که اکنون نویسنده و پژوهشگر تاریخ بختیاری میباشد ، در اعتراض به توهینی که در این مجموعه به بختیاریها صورت گرفت، عباس سلیمی نمین مشاور تاریخی این مجموعه را به مناظره دعوت کرد.
از اعتراضاتی که در پی پخش سه قسمت نخست سریال سرزمین مادری انجام شد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اعتراضات بختیاریها در شهرهای اهواز، الیگودرز، فریدن، اصفهان، ایذه، مسجدسلیمان، فارسان، لردگان، لالی و …
- اعتراض جمع کثیری از نمایندگان بختیاری مجلس شورای اسلامی
- اعتراض برخی از ائمه جمعه از جمله امینی امام جمعه مسجدسلیمان و حیدری امام جمعه اهواز
- اعتراض محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به رئیس صدا و سیما
- اسماعیل جلیلی نماینده مسجدسلیمان در مجلس، در پی پخش «سرزمین مادری»، اقدام صدا و سیما در تحریف تاریخ بختیاری را غیرحرفهای، اختلاف افکنانه و دشمن شاد کن دانست و خواستار توقف این سریال تا زمان اصلاح آن شد.
- محمد تقی توکلی نماینده الیگودرز نیز در صحن علنی مجلس، به تقبیح این سریال پرداخت.
محسن رضایی در گفتگوی زنده شبکه دو در واکنش به پخش سریال به تمجید از سردار اسعد بختیاری و شیر علیمردان بختیاری (علیمردان خان (معاصر)) پرداخت. گرچه اعتراضات مردمی در رسانههای داخلی، با سانسور گسترده، مواجه شد.
در پی انعکاس اعتراضات اقوام بختیاری به پخش سریال سرزمین مادری، سایت آژانس خبری بختیاری (ایبنانیوز) که نقش اساسی در اطلاعرسانی در جنبههای گوناگون خبری به مردم بختیاری داشت نیز فیلتر شد.
واکنشهای نمایندگان بختیاری در مجلس شورای اسلامی
۷۰ نفر نمایندگان تمام اقوام ایرانی (ترک و لر و کرد و بلوچ و عرب و..) مجلس شورای اسلامی، با بیانیهای خواستار توقف توهینهای مکرر صداوسیما به مردم بختیاری شدند. مهمترین نمایندگان منتقد به سریال سرزمین مادری عبارتند از:
- قائدرحمت نماینده دورود و ازنا (لرستان).
- محمد تقی توکلی نماینده الیگودرز (لرستان)
- سیدشکرخدا موسوی نماینده اهواز (خوزستان).
- اسماعیل جلیلی نماینده شهرستانهای مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل (خوزستان).
- مجید جلیل سرقلعه نماینده شهرستان لردگان (چهارمحال و بختیاری).
- سیدمحمد سادات ابراهیمی نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی(خوزستان).
- دکتر حمیدرضا عزیزی فارسانی نماینده شهرستان فارسان، اردل و کوهرنگ(چهارمحال و بختیاری).
- حیدرپور نماینده شهرضا (اصفهان).
- حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر (اصفهان).
- مجید منصوری نماینده لنجان (اصفهان).
تذکرات کتبی آنها به جهت اهانت به مردم بختیاری با سازنده سریال و نیز تذکرات به ریاست سازمان صدا و سیما، شورای نظارت بر صدا و سیما و نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن علنی مجلس توسط ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی قرائت گردید.نمایندگان مجلس خواستار بررسی پرونده این سریال در شورای عالی امنیت ملی کشور شدند.
عذرخواهی صدا و سیما
سرانجام با ادامه اعتراضات در شهرهای الیگودرز، دورود،ایذه، اهواز، لردگان، اصفهان در تاریخ ۲۶ بهمن ۹۲ عزت اله ضرغامی در نامهای رسمی به معاون سیما تذکر و از لرهای بختیاری دلجویی نمود و از رنجش ایجاد شده به خدا پناه برد. اما عذر خواهی نکرد. در متن تذکر ضرغامی آمدهاست: «توجه به این نگرانی امری ضروری است. باید اطلاعرسانی تصویری (تیزر) در مورد شخصیت قهرمان سریال که یک بختیاری اصیل است در دستور کار شبکه قرار گیرد.» این در حالیست که پیش از این ضرغامی و عوامل فیلم از جمله کمال تبریزی کارگردان مدعی شده بودند، استفاده از نام خانوادگی بختیاری را تنها یک اتفاق تصادفیست که ربطی به قوم بختیاری ندارد. اما هرگز توضیح نداد چرا هنگامی که چهره تودهای سریال به بختیاریها توهین میکرد قاب عکس سردار اسعد بختیاری نشان داده میشد. محمودرضا تخشید مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه، محمد مسعود تهیهکننده سریال، کمال تبریزی کارگردان سریال و عباس سلیمی نمین مشاور تاریخی پروژه در نامهای رسمی خطاب به دارابی معاون سیما از مردم بختیاری عذرخواهی کردند. همچنین عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ضمن تأیید اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف ایران تأکید کرد سریال مورد بررسی و بازبینی قرار میگیرد و در صورت نیاز به توقفِ یک یا دو هفتهای، این کار باید انجام شود. صدا و سیما پخش این سریال را متوقف و ادامه پخش آن را منوط به انجام تحقیقات و تحقق دستورهاِ پیشینِ عزتالله ضرغامی اعلام کرد. محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشادِ احمدینژاد مدعی شد در این سریال توهین به قومیتهای ایرانی وجود ندارد.
در جلسهای با حضور نمایندگان مجلس از جمله مجید جلیل سرقلعه،محمد تقی توکلی ،عباس پاپی زاده و اسماعیل جلیلی عزتالله ضرغامی ضمن عذر خواهی بر توقف پخش سریال تأکید کرد.
امیر آقایی بازیگر در نامهای ضمن عدم عذر خواهی، به بختیاریها برای اینکه برایش شاخه گلی نفرستادند انتقاد کرد.رمضانعلی موسوی قائم مقام صدا و سیما برخلاف ادعای سازندگان اهانت به قوم بختیاری را رسماً پذیرفت و ضمن عذرخواهی بر غافل ماندن این سازمان از تاریخ بختیاری تأکید کرد.عزت اله ضرغامی بدون همراه و تشریفات سرزده به مسجد سلیمان رفته و در مسجد جامع این شهر از بختیاریها عذر خواهی کرد. استاندار چهار و محال و بختیاری خواستار محاکمه مشاوران این سریال شد. سرانجام در نیمه اسفند ۱۳۹۲، محمودرضا تخشید مدیر گروه سریال شبکه سه بر کنار شد.
طرح خواستههای مردم
در جلسه هماندیشی قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما، قائم مقام معاونت استانها و مدیر شبکه سه با مدیران چهارمحال و بختیاری و برخی اندیشمندان قوم بختیاری، قائم مقام رئیس سازمان صدا وسیما سید رمضانعلی موسوی از مردم بختیاری عذر خواهی کرد و عذرخواهی آقای ضرغامی را نیز اعلام کرد. ایشان افزود که اعتراضات بختیاریها در واقع اعتراض مخاطبان به عملکرد صداوسیما که از خودشان است، بود تا این ارگان دیگر چنین اشتباهاتی را مرتکب نشود.
- سیامک سلیمانی مشاور عالی استاندار چهارمحال و بختیاری در نشست هماندیشی بیان کرد که رسانه ملی نتوانست همراهی مردم بختیاری را با نظام در عرصههای مختلف به خوبی به معرض نمایش بگذارد.
- مشاور سیاسی امنیتی استان چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین خواستههای مردم بختیاری را ساخت فیلمهایی با محتوای «تاریخ و فرهنگ بختیاری» در رسانه ملی دانستند.
- سرپرست آژانس خبری بختیاری (ایبنانیوز) اظهار کرد تنها صدا و سیما نیست که به تقلیل منزلت بختیاریها میپردازد بلکه چند سالی است که دستهایی پنهان سعی در کوچک جلوه دادن منزلت بختیاریها در سایر بخشهای کشور دارند، که ایشان نمونه بارز آن را موزه مجلس شورای اسلامی دانستند که در ان تاریخ مشروطیت و نقش بختیاریها در مشروطیت را به خوبی منعکس نکردهاست.
- زین العابدین، مدیر شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی ایران اصل تولید فیلم سرزمین مادری را اثری فاخر دانست اما به علت اهانتهایی که در آن به تاریخ بختیاری شده، فعلاً متوقف شدهاست تا مورد بازنگری واقع شود.
- سردبیر هفتهنامه زاگرس نیز در این نشست نپرداختن به فرهنگ و زبان بختیاری در رسانه ملی و عدم پخش برنامه به زبان محلی حتی در صدا و سیمای استان چهارمحال و بختیاری (جهان بین) را از نمونههای بیتوجهی به قوم بختیاری حتی در استانهای بختیارینشین دانستند.
- رفع فیلتر آژانس خبری بختیاری (ایبنانیوز) از دیگر خواستههای اندیشمندان بختیاری بود.
- یوسف پور، مدیر خانه مطبوعات چهار محال و بختیاری به نمایندگی از مردم بختیاری خواهان تدریس گویش بختیاری و پخش این گویش در شبکه جهان بین را از خواستههای مردم بختیاری دانست.
همچنین در نشست مشترک مسئولان صدا و سیما با جمعی از فعالان فرهنگی بختیاری در استان خوزستان،
- مکوندی استاد دانشگاه؛ فعال فرهنگی و مسئول ستاد جشنواره شهید علیمردان خان بختیاری با اشاره به تحقیقات دکتر بناب پیشینهشناس معروف و مستندات سکونت یازده هزارساله بختیاریها به عنوان اصیلترین قوم ایرانی در جنوب غربی ایران ادعا کرد: سریال سرزمین مادری دارای چند ویژگی از جمله ناآشنایی کامل آقای سلیمی نمین در خصوص ایل بختیاری دانست و تأکید کرد که چون داستان سریال سراسر مجهول و ارائه دهنده چهره نادرستی از بختیاریها است توقف پخش آن خواست عموم مردم بختیاری دانستند.
- دکتر غفار پوربختیار، محقق و پژوهشگر تاریخ بختیاری و معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر بیان کرد که ”فعالان بختیاری در سخنان خود خواستار بررسی و پیگیری دقیق فیلمنامه، اسناد و مدارک مورد استناد در این سریال شدند؛ و پیشنهاد شورای کارشناسی اقوام تشکیل و بر فیلم و سریالهایی که به نقش تاریخی شخصیتهای برجسته و تاریخ ایلات و اقوام کشور میپردازد نظارت کنند.
- ماشاءالله براتی، محقق تاریخ و فرهنگ بختیاری پیشنهاد داد به مناسبتهایی مانند سال روز پیروزی مشروطیت خواهان در برابر استبداد صغیر، صداو سیما با دعوت از کارشناسان تاریخ و فرهنگ بختیاری به بررسی جایگاه و نقش بختیاریها و سایر مجاهدان مشروطه طلب بپردازد.
از سرگیری ساخت سریال سرزمین مادری و حاشیههایش
در اواخر تابستان ۹۴ پس از نزدیک به دو سال که از ماجرای توقف ساخت سریال سرزمین مادری میگذشت، زمزمه هایی درباره حل شدن اختلافات و از سرگیری پخش «سرزمین مادری» به گوش میرسید، تا اینکه کمال تبریزی اعلام کرد، تا پایان سال، کار ساخت فاز سوم را شروع خواهد کرد. همه این حرفها و گمانهزنیها، در نوروز ۹۵ به پایان رسید و گروه تولید سرزمین مادری وارد ساخت فاز سوم شدند. در آن زمان هنوز صحبت درباره پخش سریال خیلی قطعی و رسمی به نظر نمیآمد و منابع نزدیک به معاونت سیما، پاییز ۹۵ را به عنوان زمان از سرگیری پخش این سریال در تلویزیون اعلام میکردند.
به دلیل حاشیهها و توقفی که در ساخت سریال سرزمین مادری به وجود آمد، تعدادی از بازیگران این مجموعه تغییر کردند. شهاب حسینی که بازیگر اصلی فصلهای اول و دوم سریال محسوب میشد، دیگر در فصل سوم حضور نداشت و به جای آن آرش مجیدی جایگزین شد. همچنین هنگامه قاضیانی که از چهرههای مهم سریال بود، جای خودش را به پریوش نظریه داد و سعید راد جایگزین فرهاد قایمیان شد. کمال تبریزی خیلی از این تغییرات راضی نبود و در مصاحبههایش ابراز امیدواری میکرد که مخاطبان با این تغییر چهرهها کنار بیایند.
همه چیز تقریبا داشت به حالت عادی باز میگشت اما شب ۷ خرداد ۱۳۹۵ جنجال دیگری رخ داد. آن شب، به رسم جمعه شبها، فصل سوم برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی به روی آنتن رفت. آن روزها فیلم «دونده زمین» کمال تبریزی روی پرده اکران بود و مسعود فراستی منتقد همیشگی هفت، در زمانی که می خواست این فیلم را نقد کند، از لفظ رکیکی روی آنتن زنده تلویزیون استفاده کرد. کمال تبریزی چند روز پس از این اتفاق، در واکنش به آن، ساخت فصل سوم سرزمین مادری را متوقف کرد و در توضیح این کار گفت:«این تصمیم اعتراضی است به سکوت مدیران تلویزیون در برابر اهانت یک برنامه به اصطلاح سینمایی به کارگردان تلویزیون». البته قهر تبریزی چندان طول نکشید و بعد از چند هفته با وساطت مدیران تلویزیون دوباره کار ساخت سریال از سر گرفته شد. در نهایت با گذشت بیش از یک سال از شروع ساخت فصل سوم سرزمین مادری، بالاخره ساخت این پروژه پر حاشیه و طولانی در تیر ماه ۱۳۹۶ پس از نزدیک ۱۰ سال به پایان رسید.
وعده پخش و توقیف دوباره سریال سرزمین مادری
در سالهای پس از توقیف سریال سرزمین مادری بارها صحبتهایی درباره پخش دوباره این مجموعه به گوش میرسید. حتی یک پژوهشگر تاریخ بختیاری با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت:«ما بختیاریها زود قضاوت کردیم و فقط چند قسمت از این سریال را دیدیم درحالیکه قهرمان داستان، شخصیتی لر و بختیاری است و گفتهاند اواسط داستان از این قوم ایرانی خیلی تعریف و تمجید میشود.» این پژوهشگر همچنین گفته بود که قرار است چندنفر از بزرگان قوم بختیاری، سریال سرزمین مادری را تا انتها تماشا کنند و با مذاکره آنان با صداوسیما، این سریال به پخش برسد. از سوی دیگر پس از خبر پایان یافتن ساخت این سریال، مرتضی میرباقری معاونت وقت سیما، خبر از پخش آن پس از پایان یافتن مجموعه «معمای شاه» داده بود، یعنی در زمستان ۹۵، اما تا تابستان ۹۶ این وعده عملی نشد. درنیمه مرداد ۹۶، میرباقری در مصاحبه ای گفت:«چندین جلسه ۱۰ ساعته با نمایندگانی از قوم بختیاری برگزار کردیم و تمام نکات مورد نظر را دریافت و اعمال کردیم و اکنون امیدواریم با مرتفع شدن همه مسایل این سریال فاخر را پخش کنیم.»
در ابتدای مهر ماه سال ۹۶، بلاخره بعد از فراز و نشیبهای فراوانی که بر سریال سرزمین مادری گذشت، اعلام شد که این سریال از جمعه ۱۴ مهر روی آنتن شبکه سه خواهد رفت. برای اینکه جای شک و شبههای از لحاظ پرداختن به قومیتهای مختلف ایرانی وجود نداشته باشد، در تصمیمی نام سریال به «سرزمین مادری» تغییر پیدا کرد و قرار شد قسمتهای پخش شده، دوباره از ابتدا پخش شوند البته با این تفاوت که نام خاندان بختیاری در سریال به نام فامیلی بهادری تغییر پیدا کرده و دیالوگهای شبه برانگیز هم با دوبله عوض شده بودند. اما این بار هم با وجود پخش تیزرهای سریال، این مجموعه پخش نشد و حتی چند روز پس از موعد مقرری که برای پخش آن در نظرگرفته شده بود، متن نامهای منتشر شد که منصوب به شورای علمی بازبینی سریال سرزمین مادری میشد. در این نامه ده بند متذکر شده اما در نهایت از سوی این شورا خواتسار موکد شده بود که سریال سرزمین مادری هیچوقت پخش نشود.
پخش سریال سرزمین مادری پس از ده سال
از پاییز سال ۱۳۹۶ تا اواسط تابستان امسال، هیچ خبر رسمی از سریال سرزمین مادری که دیگر همه او را با نام «سرزمین مادری» میشناختند، نبود. گاهی برخی از سازندگان و بازیگران در مصاحبههایشان از توقیف این مجموعه ابراز تاسف میکردند. اما علاوه بر مخالفتهای زنجیرهای با این مجموعه، تغییرات در سطوح مدیریتی تلویزیون هم مدام پرونده این مجموعه توقیفی را به فراموشی میسپرد. بالاخر پس از اینکه پیمان جبلی مدیریت سازمان صدا و سیما را برعهده گرفت و در روزهای پایانی تابستان امسال، از سوی روابط عمومی تلویزیون اعلام شد که مشکلات این سریال برطرف شده و همین روزها به آنتن میرسد. اما در نهایت از اول مهر اعلام شد که سریال «سرزمین مادری» از ۵ مهر از پلتفرم تلویبیون که وابسته به سازمان صدا و سیما است، پخش خواهد شد. این در حالی است که پیش از این کمال تبریزی خواستار این بود که سریال به یکی از پلتفرمهای شبکه نمایشخانگی داده شود تا در آنجا پس از سالها «سرزمین مادری» دیده شود.
در این ۱۰ سال هیچگاه درباره هزینههای مادی و معنوی که در طول ساخت و پس از اتمام این پروزه بر سازندگان آن تحمیل شده، صحبت نشد. با وجود اینکه داستان آن در گذشته اتفاق میافتد، اما به هرحال گرد زمان که بر یک اثر مینشیند، دیگر آن تازگی برای جذب مخاطب را ندارد. همچنین با پخش آن در یک پلتفرم کم طرفدار عملا بخش زیادی از مخاطبان از مجموعه تماشگران این سریال حذف شده است. با همه این توضیحات، حالا چند روزی است که «سرزمین مادری» منتشر شده و تغییرات زیادی هم بر روی آن صورت گرفته. اگر پس از چندمینبار جلوی پخش سریال سرزمین مادری گرفته نشود، احتمالا در هفتههای آینده به محتوای این مجموعه بیشتر خواهیم پرداخت.
نگاهی به قسمت اول و دوم سریال سرزمین مادری ؛ شروع طوفانی کمال تبریزی
شروع | داستان سریال سرزمین مادری از شهریور 1320 در دهکدهای در فلات مرکزی و همزمان با شروع بمباران توسط متفقین شروع میشود. درحالیکه همه خانوادهها از این بمباران آسیب دیده و خانه و زندگی و عزیزانشان را از دست دادهاند، نوزادی از زیر آوار سالم بیرون میآید و چند روز بعد با مادر بیمارش راهی تهران میشود. فضای این روستا و بحرانی که دامنگیر ساکنان آن است، شروعی قدرتمند را برای این سریال رقم زده. درواقع ما از لحظه تولد شخصیت «رهی» با او همراه میشویم و بعد از مواجه شدن با ماجرای تلخ تولدش، زندگی او را در دهدوازده سالگی در خانوادهای تودهای پی میگیریم. دو قسمت ابتدایی بیش از هرچیز روی معرفی شخصیت اردکانی با بازی امیر آقایی، تفکرات و رفتارش به عنوان یک معلم تودهای در مدرسه و همچنین جداییاش از خانوادهای درباری تمرکز میشود که تاثیر مستقیمی روی زندگی رهی دارد.
ساختار | کمال تبریزی بارها در مصاحبههایش تاکید کرده بود که سرزمین مادری، یکی از مهمترین آثار اوست و اوج تلاش او در کارگردانی، در این سریال بوده و با تمام وجود برای رساندن آن به حد کمال زحمت کشیده است. با تماشای این دو قسمت میتوان فهمید که این تلاش کاملا محسوس است و از همین حالا میتوان از این سریال به عنوان یکی از شاخصترین آثار کارنامه این کارگردان صحبت به میان آورد. علاوه بر شروع قدرتمند، تلاش او برای تمرکز روی بازنمایی این بخش از تاریخ، چگونگی پیشبرد ماجراها، انتخاب دیالوگها، حساسیت روی انتخاب فضا، لباس، گریم و همچنین چگونگی معرفی شخصیتها و … بسیار موفقیتآمیز به نظر میرسد. سریال هم سرگرم کننده است، هم احساسات مخاطبان را درگیر میکند و هم نمایانگر بخشی از تاریخ ایران است.
بازیها و شخصیتها| در دو قسمت ابتدایی، روی بازی علی شادمان در نقش کودکی دهدوازده ساله به همراه امیر آقایی بیشتر از همه تمرکز میشود. علی شادمان پیش از این سریال در فیلم «میم مثل مادر» در نقش کودکی بیمار توانسته بود توجهها را جلب کند و در این سریال، بازی دقیقتر و ملموستری از او شاهدیم. در همین دو قسمت، شخصیت رهی با چند چالش اساسی روبهرو میشود. از تحقیر شدن توسط معلم مدرسه به خاطر بازگو کردن عقاید پدرش گرفته تا کتک خوردن از برادر همکلاسی و تظاهر به بیماری و مواجه شدن با دختربچهای مغرور و خانوادهای که او را پس میزنند و … شادمان در تمام این موقعیتها، توانسته است بار احساسی سریال را روی دوش بگیرد و مخاطب را با خود همراه کند. بخش مهمی از بار موفقیت این قسمت دو قسمت روی دوش امیر آقایی است. او هم با گریم توانسته است به نقش یک تودهای نزدیک شود و هم تحکم و جدیت در رفتار و عقایدش را بهخوبی بازنمایی میکند. رفتار میان رهی و اردکانی که به عنوان پدر و پسر معرفی میشوند، یکی از نکات مهم این دو قسمت است. ثریا قاسمی، هنگامه قاضیانی و الهام حمیدی هم با وجود اینکه در این دو قسمت، بازی کوتاهی دارند اما به طور کامل جایگاهشان در داستان مشخص میشود و مختصات نقششان را معرفی میکنند.
اعتراض و اصلاح | سال 1392 سریال سرزمین مادری پس از پخش قسمت چند قسمت به خاطر یکی از دیالوگهای اردکانی با اعتراض روبهرو شد. جمله متعلق به قسمت سوم بود. بعد از اینکه رهی سرخورده از مهمانی برمیگشت، اردکانی با توپ پر نزد آنها میرفت و در واکنش به این صحبت عمه که دیگر حق ندارد با امیر بد رفتار کند، میگفت: «از فردا این منم که بچههای مردم رو کنجکاو میکنم. سر کلاس بی قصد و غرض قصه اینکه بختیاریها چطوری بختیاری شدن رو تعریف میکنم و گمونم از حیص کثافتکاری باب میل امیرت باشه.» داستان هنوز به این بخش نرسیده اما مواجهه اردکانی با امیر، به عنوان شاگردی از خانوادهای درباری که پدرش کل مدرسه را خریده است، یکی از چالشهای مهم قسمت دوم است؛ اردکانی امیر را از کلاس بیرون میکند و علاوه بر اینکه توسط مدیر مدرسه توبیخ میشود، این امر تبعات زیادی هم برای رهی دارد. حالا احتمالا این دیالوگ مورد نظر از قسمت آینده حذف خواهد شد و باید دید اصلاحات به چه نحوی پیش خواهد رفت.
نگاهی به نقش اقدسالملوک بختیاری با بازی بیتا فرهی در سرزمین مادری
مرحوم بیتا فرهی در سریال سرزمین مادری نقش اقدسالملوک بختیاری را ایفا کرده؛ زنی پرجذبه، پرقدرت و ثروتمند از طایفه بختیاریها که با یک اشاره به اطرافیانش میتواند دست به هرکاری بزند.
اولین مواجهه ما با نقش اقدسالملوک در قسمت دوم این سریال بود. زمانی که رهی با سنوسال کم و قد کوتاهش، کنار اتومبیل مدلبالای او میایستد و به سوالهایش جواب میدهد.
بخشی از ابهت اقدسالملوک به ظاهر او برمیگردد. همیشه از بالای عینکی با شیشههای گرد کوچک که روی بینیاش قرار دارد، به همه با اخم نگاه میکند. شیوه به دست گرفتن عصایش شاهانه است و با تحکم و بدون کمترین تردیدی حرف میزند و معمولا دستور میدهد.
با اینحال شیوه رفتارش با رهی و شاپرک متفاوت از سایرین است. از یک طرف تلاش میکند اعتماد رهی به او جلب شود از طرف دیگر میخواهد بین رهی و شاپرک دوستی ایجاد کند تا رهی به بهانه این رفاقت بیشتر به آنها سر بزند.
این نقش با ویژگیهایی که برای آن طراحی شده، برخی از مخاطبان را به یاد شخصیت خانم هاویشان در «آرزوهای بزرگ» چارلز دیکنز انداخته است. زنی منتظر که دست به هرکاری میزند تا نوه گمشدهاش را پیدا کند. او از میان تمام اعضای خانواده، میانهاش با شاپرک خوب است و حالا با دیدن رهی و شک به اینکه شاید او همان نوه گمشدهاش باشد، زندگیاش تغییر میکند.
مرحوم بیتا فرهی برای نمایش این اقتدار تصنعی رفتار نمیکند و اتفاقا خیلی ساده و معمولی حرف میزند اما بهقدری روی نقش مسلط است که میداند چطور نگاههایش را تنظیم کند و چه رفتاری پی بگیرد تا مقتدر به نظر برسد. به همین دلیل هم هست که کاملا در این نقش پذیرفته میشود.
او حتی زمانی که احساساتی میشود و صدایش ضعیفتر از حد عادی است، باز هم استایل قدرتمندش را حفظ میکند و رفتارش طوری است که انگار جزئی از ذاتش است و جز این نمیتواند باشد.
فرهی در تمام سالهای فعالیتش در سینما بارها در نقش مادری با احساس ایفای نقش کرده و حالا این احساسات را با اقتدار همراه کرده است.
در قسمت پنجم این سریال میبینیم که برای راضی نگه داشتن رهی، از پسرش خواهش میکند تا کاری کند هرطور شده برادرش جواد را از زندان به بیمارستان منتقل کنند و این نشان میدهد که چه قدر قدرتمند است.
بیتا فرهی اولین بار سال 1368 با بازی در فیلم «هامون» به کارگردانی داریوش مهرجویی به مخاطبان معرفی شد و از همان نقطه شروع توانست با نقش مهشید، در ذهنها ماندگار شود. برای این نقش از جشنواره هشتم فیلم فجر دیپلم افتخار گرفت و بعد از آن با بازی در فیلم «بانو»ی مهرجویی، یک بار دیگر قدرت بازیگریاش را در نقش زنی مهربان و تنها که مورد سواستفاده قرار میگیرد به نمایش گذاشت. سال 1373در فیلم «کیمیا» به کارگردانی احمدرضا درویش، مادرانهای پراحساس خلق کرد؛ نقشی که بعدها در فیلم «خون بازی»، به شیوه دیگری آن را اجرا کرد و تاثیر مهمی روی مخاطبانش گذاشت. فرهی بعد از دیپلم افتخار «هامون»، برای فیلمهای «کیمیا»، «خانهای روی آب»، «خون بازی» و «در انتظار معجزه» هم نامزد سیمرغ شد اما جز همان دیپلم افتخار «هامون»، سیمرغی در کارنامهاش به ثبت نرسید.
او در سریالهای «ولایت عشق» و «طلسمشدگان» هم موفق شد بازی درخشانی از خودش برجا بگذارد و حالا بعد از سالها شاهد تلاشهایش برای ایفای نقش مهم اقدسالملوک در «سرزمین مادری» هستیم؛ نقشی که به احتمال زیاد از قسمت پنجم به بعد بیشتر هم خواهد شد.
در پی استقبال از سریال رفع توقیف شده سرزمین مادری این سریال روی آنتن شبکه سه میرود
شامگاه سهشنبه چهارم مهرماه در حالیکه گفته شده بود سریال سرزمین مادری به شکل هفتگی روی آنتن شبکه سه خواهد رفت، روابط عمومی پلتفرم «تلوبییون» در خبری رسمی اعلام کرد که قرار است این سریال چهارشنبهها بر بستر این پلتفرم به شکل اختصاصی و رایگان پخش شود. در ادامه این خبر آمده بود که هر چهارشنبه دو قسمت از این سریال منتشر میشود.
شامگاه چهارشنبه پنجم مهرماه سرانجام سریال سرزمین مادری به شکل رسمی از محاق توقیف در آمد و قسمت اول و دوم آن روی پلتفرم «تلوبیون» بارگذاری شد. انتشار این دوقسمت با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد، استقبالی که هفته بعد با انتشار قسمتهای سوم و چهارم اوج گرفت.
درپی استقبال بی نظیر مخاطبان از این سریال و بازتابی که پخش آن در رسانهها داشت، مسولان تلویزیون باردیگر مواضع خود را نسبت به پخش این سریال تغییر دادند و تصمیم گرفتند تا «سرزمین مادری» را همزمان با پخش از پلتفرم «تلوبیون» از آنتن شبکه سه هم پخش کنند.
براساس تصمیم جدید مسولان تلویزیون پخش سرزمین مادری از پنجشنبه بیست و یکم مهرماه از شبکه سه آغاز شد. طبق کنداکتور جدید قرار است پنجشنبهها و جمعهها این سریال ساعت 20.30 روی آنتن شبکه سه برود.
پیامد همین تصمیم هم چهارشنبه بیستم مهرماه ، پلتفرم تلوبیون به جای دو قسمت فقط قسمت پنجم سریال را منتشر کرد و قرار است هفته آینده هم فقط قسمت ششم منتشر شود ، هفته آینده هم قسمت سوم و چهارم سریال از شبکه سه پخش میشود تا به این ترتیب تلویزیون فقط دو قسمت نسبت به تلوبیون از پخش سریال عقب باشد.
سریال سرزمین مادری دوباره از ابتدا هر شب پخش میشود
پس از انتشار هشت قسمت از سریال سرزمین مادری به کارگردانی کمال تبریزی به صورت هفتگی در تلوبیون و شبکه سه، حالا مدیران صداوسیما تصمیم گرفتهاند از روز جمعه 12 آبان، هشت قسمت اول سریال را هرشب ساعت 22 از شبکه سه پخش کنند.
واقعیت تلخی که علی شادمان از حضورش در سریال سرزمین مادری عیان کرد
علی شادمان در سن یازده سالگی برای بازی در نقش رهی در سریال سرزمین مادری به کارگردانی کمال تبریزی دو سال تلاش کرده بود و اگر سریال توقیف نمیشد و ماحصل کارش همان زمان در معرض دید مخاطبان قرار میگرفت، طبیعتا تمام این سالها با اتفاقهای مهمتری روبهرو میشد.
شادمان سه سال پیش با انتشار متنی تحت عنوان «درد یازده» ساله درباره مشکلات زمان بازی در این سریال نوشته: «من برای این سریال دو سال از عمر و سلامت روح و جسمم را صرف کردم. در دوران بلوغ بودم و یک سالونیم از آن دو سال را هر شب آمپولهای جلوگیری از رشد میزدم تا چهره و قدم تغییر نکند. هنوز با عواقبش میجنگم و منتی هم نیست.»
پوستر سریال سرزمین مادری
تیزر سریال سرزمین مادری
بیوگرافی بازیگران سریال سرزمین مادری
شهاب حسینی
سید شهابالدین حسینی تنکابنی، متولد 14 بهمن 1352 در تهران ، هنرپیشه ، فیلمساز و مجری است. تحصیلاتش در رشتهٔ روانشناسی دانشگاه تهران را به قصد مهاجرت نیمه تمام گذاشت. سال 1374 با پریچهر قنبری ازدواج کرد. آن ها دو فرزند به نام های محمد امین و امیرعلی دارند. شهاب حسینی فعالیت هنری خود را با گویندگی در رادیو آغاز کرد. سال 1377 به عنوان مجری وارد تلویزیون شد. بازیگری را از سال 1379 با حضور در مجموعه پس از باران شروع کرد. فیلم سینمایی رخساره در سال 1380 نخستین تجربه سینمایی او بود. برنامه هفت در سال 1392 شهاب حسینی را به عنوان بهترین بازیگر دههٔ هشتاد ایران انتخاب کرد. سال 1392 نخستین فیلم سینمایی خود را با نام ساکن طبقه وسط ساخت که در آن نقش ۳۸ شخصیت ناهمتا را بازی کرد. سال 1394 به عنوان تهیه کننده در فیلم سینمایی خورشید نیمه شب حضور یافت. او داور جشنواره فیلم مهاجرین گازیانتپ و عضو هیئت داوران چهلمین جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۰ بوده است.
علی شادمان
علی شادمان بازیگر جوان سینما و تلویزیون ایران متولد 4 آذر 1375 در ایلام است. علی شادمان در سال 1385 با فیلم میم مثل مادر به کارگردانی رسول ملاقلی پور و در سن 10 سالگی وارد سینما شد. پس از آن شادمان وارد مسیر موفقیت شد و در آثاری چون یتیم خانه ایران محصول سال 1394، ویلاییها محصول سال 1395، جاندار محصول سال 1397 و شنای پروانه محصول سال 1398 به ایفای نقش پرداخت.
محسن تنابنده
محسن تنابنده بازیگر، کارگردان ، نویسنده و بازیگردان سینما و تلویزیون ایرانی است. وی همچنین فارغ التحصیل رشته بازیگری از دانشگاه هنر می باشد.او در فیلم های سینمایی بسیاری همچون گینس، لامپ ۱۰۰، محمد رسول الله، ندارها و استشهادی برای خدا حضور داشته است. تنابنده بیشتر با نقش آفرینی در سریال پایتخت شناخته میشود.
امیر آقایی
امیر آقایی متولد مرداد ماه 1354 در ارومیه، هنرپیشه، عکاس، نقاش و نویسنده است. سال 1380 با مجموعه خاک سرخ وارد تلویزیون شد. فیلم سینمایی ارتفاع پست نخستین تجربه سینمایی او بود. با سریال اولین شب آرامش در سال 1384 به شهرت رسید. او به عنوان فیلمنامه نویس در فیلم سینمایی آرمان شهر ساخته حسن ناظر حضور داشته است. مجموعه اشعار او با نام بیدها در باد سال 1389 توسط «انتشارات حوض نقره» منتشر شد.
محمدرضا فروتن
محمدرضا فروتن متولد 7 دی 1347 در تهران، بازیگر، صداپیشه و خواننده، فارغ التحصیل دکترای روان شناسی سلامت از دانشگاه آزاد اسلامی است. بازیگری را از سال 1373 با بازی در فیلم سینمایی هدف آغاز کرد. سال 1375 با بازی در یک قسمت از سریال سرنخ وارد تلویزیون شد. حضور در فیلم های سینمایی مرسدس و اعتراض باعث شهرتش شد. از سال 1376 تا اوایل دهه 80 او از محبوب ترین و موفق ترین هنرپیشه های ایرانی بود.
نیکی کریمی
نیکی کریمی متولد آبان 1350، هنرپیشه و کارگردان است. فیلم وسوسه (1368) نخستین تجربه سینمایی اش بود. کریمی با حضور در فیلم سینمایی عروس به شهرت رسید. با بازی در فیلم سینمایی سارا جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره های سن سباستین و نانت را کسب کرد. سال 1371 تا سال 1373 برای تحصیل در رشته طراحی لباس به آمریکا رفت و پس از بازگشت در فیلم سینمایی پری نقش آفرینی کرد. او یکی از داوران بخش فیلم های کوتاه جشنواره کن در سال 2007 بوده است. سال 1391 در دومین مراسم تجلیل از سینماگران سلامت محور شرکت کرد و برای ساخت فیلمی با رویکردی هنری و اجتماعی (مستند داشتن یا نداشتن) مورد تقدیر قرار گرفت و از کتاب گزارش عملکرد سینما سلامت نیز رونمایی کرد. علاوه بر بازیگری و کارگردانی، او در عرصه عکاسی هم فعال است و تاکنون چندین نمایشگاه عکس از کارهای خود، برگزار کرده است.
شبنم قلیخانی
شبنم قلی خانی متولد 19 ابان 1356 در تهران، فارغ التحصیل دیپلم ریاضی، کارشناسی طراحی صحنه، کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر است. قلی خانی از سال 2004 به عنوان هیئت علمی و مدرس تئاتر و بازیگری در دانشگاه آزاد حضور دارد. او سابقه تدریس بازیگری به کودکان را نیز دارد. بازیگری را از سال 1376 با اجرای نمایش آنتیگونه در تئاتر شهر آغاز کرد، این اجرا مورد توجه شهریار بحرانی قرار گرفت بطوریکه نقش مریم در فیلم سینمایی مریم مقدس (1379) را به او پیشنهاد داد. او پیش از این در سریالهایی مانند «نردبام آسمان» محصول سال 1388، «هشت و نیم دقیقه» محصول سال 1395 و «آنام» محصول سال 1396 حضور داشته است. قلیخانی متولد 19 آبان 1356 در تهران است.
الهام حمیدی
الهام حمیدی بازیگر سینما و تلویزیون ایرانی است. او تحصیلاتش را در رشته حسابداری در دانشگاه آزاد رودهن به پایان رسانده و از همین دانشگاه لیسانس گرفته است. وی یک ترم به کلاسهای بازیگری رفته است و همان کلاسها بود که برای بازی در “آوایی در گلستان” رامین لباسچی انتخاب شد. در سال ۱۳۸۴ برای بازی در فیلم سینمایی «خیلی دور خیلی نزدیک»، موفق به کسب تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن، از جشن خانه سینما گردید. از مجموعه های تلوزیونی که حمیدی در آنها به ایفای نقش پرداخته است؛ می توان از «مسافری از هند»، «زیر تیغ»، «آخرین دعوت» و «شوق پرواز» نام برد. او همچنین بازی در فیلم هایی نظیر «بچه های ابدی»، «ملک سلیمان» و «گهواره ای برای مادر» را در کارنامه هنری خویش دارد.
ثریا قاسمی
ثریا قاسمی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است. وی دختر حمیده خیرآبادی بازیگر معروف ایرانی است.اوایل دهه ۱۳۴۰ با گویندگی رادیو کار حرفه ای خود را شروع کرد و سپس به تئاتر رو آورد. در همان سال ها به دوبله هم پرداخت و در سریال پرهوادار «بالاتر از خطر» صحبت کرد. در نمایش هایی مثل «آنتیگون» و «از پشت شیشه ها» (رکن الدین خسروی) و «آندورا» (حمید سمندریان) روی صحنه رفت. این بازیگر باسابقه سینما، تئاتر، رادیو و تلویزیون، به خاطر بازی در مارال برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از نوزدهمین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۹ شد. خانه کاغذی، قاتل اهلی، ویلایی ها، سایه، پانسیون دختران، پدر آن دیگری، عروسک، دعوت، در شب عروسی، ملودی، دختر میلیونر، سربلند، محاکمه، شاهزاده ایرانی، رستگاری در هشت و بیست دقیقه، سرود تولد، معادله، بله برون، عشق فیلم و خان خانم از فیلم هایی هستند که قاسمی در آن ها حضور داشته است.
فرهاد قائمیان
فرهاد قائمیان متولد 1344 در اردبیل، هنرپیشه است. فعالیت هنری را از سال 1370 آغاز کرد. سال 1372 با حضور در فیلم دمرل سینما را تجربه کرد. سال 1379 با سریال ابر و خورشید مقابل دوربین تلویزیون رفت. او علاوه بر بازیگری، تجربه کارگردانی تئاتر، تهیهکنندگی، مدیر تولید و طراحی صحنه و لباس را نیز دارد.
هنگامه قاضیانی
هنگامه قاضیانی هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون و خواننده ایرانی است. وی در سال ۱۳۸۶ و ۱۳۹۰ برندهٔ جایزهٔ سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد. او فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته فلسفه غرب از دانشگاه سان فرانسیسکو می باشد.فعالیت هنری را از سال ۱۳۷۹ با فیلم سینمائی سایه روشن به کارگردانی حسن هدایت آغاز کرد و پس از آن به تئاتر روی آورد و با نمایش مثل خون برای استیک کاری از گروه تئاتر لیو برای اولین بار به روی صحنه تئاتر رفت.قاضیانی در کنار فعالیت هنری خود ترجمه کتاب سرزمین مرد سرخپوست، قانون مرد سفیدپوست نوشته ویلکومب واشبرن را نیز در کارنامه خود دارد و همچنین وی به عنوان داور در جشنواره وارنا در بلغارستان شرکت کرده است.وی در دی ماه ۱۳۹۴ در تالار وحدت کنسرت موسیقی بانوان را در مقام خواننده با اجرای قطعاتی بیاد ماندنی از موسیقی ایران با تنظیم رضا تاج بخش به روی صحنه برد.
پژمان بازغی
پژمان بازغی هنرپیشه و مجری متولد 19 مرداد 1353 در تهران است. فعالیت هنری خود را از سال 1373 با ورود به سینمای جوانان مرکز گیلان آغاز کرد. برای اولین بار در سال 1375 در فیلم سینمایی اعتراف مقابل دوربین رفت. بازی در سریال آژانس دوستی موجب شهرتش شد.
پرویز پورحسینی
پرویز پورحسینی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایرانی است. وی در سال ۱۳۴۸ وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و از رشته بازیگری در سال ١٣۵۴ فارغ التحصیل شد. پور حسینی در فیلم های سینمایی بسیاری از جمله صدای منو می شنوید؟ دوران عاشقی، روز فرشته، باشو غریبه کوچک و کمال الملک نقش آفرینی داشته است. او همچنین در سریال های بسیاری همچون میکائیل، یک مشت پر عقاب، مختارنامه، شب دهم، روشن تر از خاموشی و مهر و ماه ایفای نقش کرده است.
سریالش دلچسبه من که خیلی خوشم اومد👏👏👏👏
میشه بگین چه کانالی و چه ساعتی پخش میشه
عجب فیلمیه،حیف بدموقع میزاره،بعدا دانلود میکنم میبینم🚶♀️
بیتا فرهی یه زمانی نقش زن های جوون رو بازی میکرد
این همونه که نیمه کاره مونده بود
چقدر این سریال دلنشین و قشنگ🔥🔥🔥🔥🔥
این سریال قدیمی هست و متاسفانه نصف کاره مونده
سریالش دلچسبه من که خیلی خوشم اومد👏👏👏👏
تم قدیمی و روان بودن سریال باعث جذب مخاطب شده
ولی چقدر رهی عزت نفسش بالاست بچه ها قدیم همه این مدلی بزرگ شدن
این سریال فوق العاده قشنگه من که خوشحال شدم گذاشتید
عالی در حال حاضر قشنگترین سریال