در این بخش بیوگرافی پرویز پورحسینی بازیگر معروف سینما و تلویزیون را مرور میکنیم. بیوگرافی پرویز پورحسینی از بازیگران مرد خوب و توانمند کشورمان که بیشتر او را با سریال مریم مقدس به یاد می آوریم ، به همراه اطلاعاتی از زندگی شخصی و هنری او و همسرش با علت فوت تا عکس های خانوادگی و ناگفته های ازدواج و همسرش را میخوانیم.امروز از 0 تا 100 با بیوگرافی پرویز پورحسینی آشنا میشویم. در ادامه با بازیگرآنلاین همراه باشید.
پرویز پورحسینی متولد چه سالی بود؟
همسر پرویز پورحسینی چه کسی بود؟
تحصیلات پرویز پورحسینی چقدر بود؟
پرویز پورحسینی به چه علت درگذشت؟
خلاصه بیوگرافی پرویز پورحسینی
نام اصلی | پرویز پورحسینی منجیلی |
تاریخ تولد | ۲۰ شهریور ۱۳۲۰ |
تحصیلات | فارغالتحصیل بازیگری از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران |
پیشه | بازیگر |
سالهای فعالیت | ۱۳۴۸ تا ۱۳۹۹ |
همسر | ناهید ارسباران |
فرزند | یک پسر به نام پورنگ |
قد | 176 سانتی متر |
تاریخ درگذشت | ۷ آذر ۱۳۹۹ (۷۹ سال) |
علت درگذشت | ابتلا به ویروس کرونا |
بیوگرافی پرویز پورحسینی
پرویز پورحسینی بازیگر بزرگ و دوستداشتنی سینما، تلویزیون و تئاتر ایران بود. چهره آرام و متین او خاطرات زیادی را برای ما ایرانیان تداعی میکرد. ما او را در سینما شاید با آثاری مثل «کمالالملک»، «کشتی آنجلیکا»، «باشو غریبهای کوچک» و در تلویزیون با سریالهای بیشماری ازجمله «هزاردستان»، «روزی روزگاری»، «شب دهم»، «مختارنامه» و بسیاری آثار فاخر و خاطرهانگیز دیگر به یاد میاوریم. در اکثر سریالهای محبوب و خاطرهانگیز بعد از انقلاب ردی از پرویز پورحسینی دیده میشد. بازی تأثیرگذارش در نقش زکریا در مجموعه «مریم مقدس» هیچگاه از یاد نخواهد رفت. در سالهای اخیر هم باقدرت به فعالیت خود ادامه داد.در ادامه بیشتر با بیوگرافی پرویز پورحسینی آشنا خواهیم شد.
در بیوگرافی پرویز پورحسینی با نام اصلی پرویز پورحسینی منجیلی آمده است : وی زادهٔ ۲۰ شهریور ۱۳۲۰ ودرگذشتهٔ ۷ آذر ۱۳۹۹ هنرپیشه اهل تهران بود.
در بیوگرافی پرویز پورحسینی لازم به ذکر است او فارغ التحصیل لیسانس رشته بازیگری از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران در سال 1354 است که از 19 سالگی وارد تئاتر شد و تجربه بازی در دو حکومت را دارد
کار از ششم ابتدایی و تحصیلات پرویز پورحسینی
در بیوگرافی پرویز پورحسینی جالب است بدانید در کودکی بهواسطهٔ کارش در صحافی با کتاب و کتابخوانی آشنا شد و به هنر و ادبیات گرایش پیدا کرد. او در ۱۲ سالگی پدرش را از دست داد و ناچار بود تا به سختی کار کند.
او میگوید: «در کودکی ناچار به کار کردن بودم و شغل من کار در یک صحافی بود. در صحافی کتابها و مجلات زیادی از زیر دستم میگذشت و در مواقع استراحت بسیاری از آنها را مطالعه میکردم. گاهی آنقدر محو خواندن میشدم که به من ایراد میگرفتند. اکثر کتابها تاریخی بود و گاهی کتابهای نادر و کمیاب. از همینجا بود که من به کتاب علاقهمند شدم.
در خانه وقتی همه میخوابیدند چراغنفتی را بالای سرم میگذاشتم و انار دانه شده با گلپر میخوردم و کتاب میخواندم و لذت اینگونه کتاب خواندن آنهم در آن سکوت عمیق هنوز برایم شیرین است و اینگونه بود که من به ادبیات علاقهمند شدم.»
پورحسینی با اشاره به تأثیر مطالعه و بخصوص آثار ویکتور هوگو بر اندیشه خود بیان کرد: «داستانهای ویکتور هوگو را میخواندم و با خودم فکر میکردم چطور یک نفر ویکتور هوگو میشود و از خود کاری برجای میگذارد که تا این حد بر من و دیگران اثرگذار است و ناخودآگاه به این نتیجه رسیدم که باید در این دنیا اثری از خودم باقی بگذارم.
من به دلیل شرایط زندگی خانوادگی بعد از دوره دبستان زمانی که ششم را گرفتم مجبور بودم کار کنم چون پسر بزرگ خانواده بودم ! در 12 ، 13 سالگی شدم پدر و مادرم شد مادر ، کار کردیم تا بچه ها را بزرگ کنیم.»
در بیوگرافی پرویز پورحسینی لازم به ذکر است پرویز پورحسینی در کنار کار، تحصیلش را هم در کلاسهای شبانه ادامه داد.
اینگونه بود که پورحسینی راه هنر را پیش گرفت و در 19 سالگی آموزش بازیگری را در کلاسهای شبانه اداره هنرهای دراماتیک آغاز کرد. او همچنین فارغالتحصیل رشته بازیگری دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران میباشد.
قد پرویز پورحسینی
در بیوگرافی پرویز پورحسینی آمده است قد او 176 سانتی متر است.
ازدواج و وضعیت تاهل پرویز پورحسینی
بیشترین جستجوها در بیوگرافی پرویز پورحسینی درباره همسر ایشان است که شما عزیزان میخواهید بدانید همسر ایشان کیست.
استاد پرویز پورحسینی سال ها قبل از انقلاب اسلامی ازدواج کرد که ثمره این زندگی یک پسر بنام پورنگ متولد 1353 می باشد. او در حوزه اکو توریسم فعالیت میکند و پرویز پورحسینی از وی دو نوه بنام سپهر و ستاره دارد

علت فوت همسر پرویز پورحسینی
پرویز پورحسینی در سال ۱۳۷۴ همسر خود، ناهید ارسباران را که او نیز بازیگر بود، به دلیل ابتلا به سرطان از دست داد.

علایق و حقایقی درباره پرویز پورحسینی
در ادامه بیوگرافی پرویز پورحسینی مروری میکنیم بر علایق و حقایقی درباره ی او.با ما همراه باشید.
بزرگترین معلم زندگی پرویز پورحسینی
بزرگ ترین معلمم شخص خاصی نبوده بلکه مجموعه آدم هایی که با آنها کار کردم ، با آنها رفاقت کردم و با آنها زندگی کردم
هرکدام به نوعی مهمترین معلم های من بودهاند و از آنها آموخته ام
تعریف هنر؟
راه ماندگاری در هنر از نظر پرویز پورحسینی
پرویز پورحسینی اگر بازیگر نمی شد
اگر بازیگر نمی شدم، حتما دوست داشتم در کار چاپ و نشر کتاب فعالیت کنم آرزوی زندگی ام هم، خیلی خصوصی است که نمی توانم بگم و توی دلم ماندگار است
بهترین تجربه کاری پرویز پورحسینی
بهترین تجربه حرفه ای ام را نمی توانم انتخاب کنم ولی از هر کارم ، از جنبه ای آموخته ام
در بعضی کارها از کارگردان ها آموخته ام و در بعضی کارها از شرایطی که ایجاد شده بود و من به واسطه اش توانستم تجربیات خودم را به اجرا درآورم
تعطیلی کار هنری
برای الهام گرفتن در فعالیت هنری ام گاهی همه کارهایم را تعطیل و با خودم خلوت می کنم و گاهی با فیلم ها و کتاب ها به این خلوت می رسم و از آنها می آموزم
صداقت کاری پرویز پورحسینی
اصل مهم ماندگاری در دنیای هنر را تلاش مستمری میدانم به شکلی که هنرمند تا روزی که نفس میکشد باید تلاش کند و در کنار آن صداقت در کار داشته باشد
شغل دوم در بازیگری
در حال حاضر به نسل جوان توصیه می کنم که در کنار کار هنری، شغل دیگری برای امرارمعاش داشته باشند تا مثل من بعدا حسرت نخورند
هنر در کشور ما در حال حاضر به عنوان یک شغل به رسمیت شناخته نمی شود شاید اگر به عقب برگردم، شغل دیگری هم در کنار بازیگری خواهم داشت
پرویز پورحسینی عشق کتاب
در کودکی ما سرگرمی های کمتری نسبت به امروز داشتیم و به همین دلیل کتاب خوانی بیشتر بود و آدم ها فرصت زیادی برای کتاب خواندن داشتند اما در حال حاضر آنقدر سرگرمی های متنوع وجود دارد و آنقدر آدم ها گرفتار شده اند و آنقدر کار می کنند که زمان و حال کتاب خواندن ندارند.سرگرمی های ارزان قیمتی جایگزین کتاب خوانی شده که انسان را با خود می برد؛ اما کتاب خواندن به انسان عمق می بخشد. انسانی که جامع است و وقتی در چشم هایش نگاه می کنی شعور و فهم و درایت را در آن می بینی و این است که انسان را زیبا می کند نه آرایش زیبا و بینی عمل شده. جذابیت آدم ها به چیزی است که از درون شان تراوش می کند.
در توصیف سوسن تسلیمی
از میان بازیگرانی که من تجربه همکاری با آنها را داشتم، دو نفر بیشتر از بقیه برای من برجستگی داشتند؛ یکی پرویز فنی زاده و دیگری سوسن تسلیمی
خانم سوسن تسلیمی را از دوره دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران می شناسم همکلاسی بودیم خوب به یاد دارم که از همان دوره تحصیل چه استعداد فوق العاده ای در بازیگری داشت

یک خاطره تأثیرگذار از پرویز پورحسینی
پرویز پورحسینی خاطره جالب و شاید تلخی از سینما رفتن مادربزرگش دارد که باعث شده دیگر در صنقشهای منفی بازی نکند. حداقل تا مدتی. خاطره را از زبان خود او بشنویم شیرینتر است. «برای فیلم «شب حادثه» که نقش منفی بازی کرده بودم٬ دو بلیت در جشنواره داشتم و به مادر و مادربزرگم بلیت را دادم. مادربزرگم خانم شمالیای بود که با صدای بلند صحبت میکرد. زمانی که آنها برای دیدن فیلم میروند، یکی از تماشاگران به نقش من با لهجه شمالی توهین میکند. مادربزرگم همانجا بلند میشود و میگوید خانم بچه ما آدم خوبی است، اینجا بازی میکند. زمانی که به خانه آمدم، مادربزرگم گفت: «تو درستبشو نیستی! چرا رفتی این نقش را بازی کردی؟ برو نقشی را بازی کن که مردم دعایت کنند.»»
شروع فعالیت هنری پرویز پورحسینی
در بیوگرافی پرویز پورحسینی میخوانیم: او سال 1339 بعد از گرفتن دیپلم در مدرسه شبانه با فنی زاده ، سعید پورصمیمی و محرابی وارد کلاس های آزاد هنرهای دراماتیک زیر نظر حمید سمندریان شد
این هنرمند فراموشنشدنی بازیگری را از سال 1340 با بازی در نمایش «مرد گل بدهی» به کارگردانی زندهیاد حمید سمندریان آغاز کرد.
وی در خصوص ارادتش به استاد سمندریان میگوید: «کسی که باعث شد من در این حرفه (تئاتر) بمانم و به ادامه راهم امیدوار شوم، استاد حمید سمندریان بود که کارم را هم با ایشان شروع کردم.»
پس از این به گروه پاسارگاد پیوست و نمایشهای «شش شخصیت در جستجوی نویسنده»، «لئو کادیا»، «مرغ دریایی و آندورا» را با این گروه به صحنه برد.
در سال 1346 دو نمایش «حکومت زمان خان» و «استریپ تیز و کارول» را در اداره تئاتر کار کرد.
1348 همکاریاش را با کارگاه نمایش آغاز کرد که حاصل کار این دوره نمایشهای پژوهشی «اودیپ»، «معلم من پای من»، «باغ آلبالو»، «ویس و رامین»، «انسان، حیوان، تقوا»، «جاننثار کالیگولا و اورگاست» بود.
پرویز پورحسینی همچنین تجربه بازی در نمایش «اورگاست» به کارگردانی پیتر بروک را در کارنامهاش دارد. او و آربی آوانسیان تنها ایرانیهای حاضر در گروه کارگردان مشهور بریتانیایی در اجرای فرانسه بودند.
کار حرفه ای پرویز پورحسینی و دانشگاه
در بیوگرافی پرویز پورحسینی آمده است : سال 1350 در 30 سالگی به عضویت کارگاه نمایش درآمد سپس بعد از قبولی در دانشگاه به تئاتر شهر رفت و با دکتر رفیعی گروه تئاتری مشترکی را تاسیس کردند
پورحسینی همچنین با گروه تئاتر پیاده دو نمایش به نامهای «شهر ما»، «نظاره مرگ» را نیز اجرا کرد.
در سال 1355 با یک گروه تئاتری در تئاتر شهر همراه گردید که حاصل کار این دوره نمایشهای «خاطرات و کابوسها»، «شیون»، «استعاذه» و «جنایت و مکافات» بود.
پرویز پورحسینی در جلوی دوربین
در بیوگرافی پرویز پورحسینی بهتر است بدانید اولین کار تصویر پرویز پورحسینی، فیلم سینمایی «چشمه» به کارگردانی آربی آوانسیان بود که در سال 1351 اکران شد. این تنها فعالیت تصویری وی قبل از انقلاب بود. البته بدون در نظر گرفتن چند تلهتئاتری که قبل از انقلاب از تلویزیون پخش شد
او در کنار جمشید مشایخی و مهتاج نجومی برای اولین بار جلوی دوربین رفت
فعالیت پرویز پورحسینی بعد از انقلاب
پرویز پورحسینی در سینما
در بیوگرافی پرویز پورحسینی میخوانیم : در سال 1362 سینما را با اثر بهیادماندنی علی حاتمی یعنی «کمالالملک» ادامه داد. پرویز پورحسینی در این فیلم نقش کامران میرزا، سارق جواهرات شاه را بازی کرد.

«باشو غریبهای کوچک»، «کشتی آنجلیکا»، «خواب لیلا»، «رستاخیز» و «قاتل اهلی» از مهمترین فعالیتهای وی در سینما میباشد.


او همچنین از بهرام بیضایی برای بازی در فیلم سینمایی «سگکشی» پیشنهاد داشته که نپذیرفتن آن پیشنهاد بعدها تبدیل به یکی از بزرگترین حسرتهای هنریاش شد.
در بیوگرافی پرویز پورحسینی آخرین فعالیت او در سینما با فیلم «جاده قدیم» منیژه حکمت بود که به سیوششمین جشنواره فیلم فجر هم آمد.

در بیوگرافی پرویز پورحسینی آمده است وی تاکنون در سینما با کارگردانان مطرحی همچون آربی آوانسیان، واروژ کریم مسیحی، علی حاتمی، بهرام بیضایی، داریوش فرهنگ، مهدی فخیم زاده، یدالله صمدی، ابوالحسن داوودی، سیروس الوند، بهروز افخمی، احمدرضا درویش، مسعود کیمیایی و … همکاری داشته است.
پرویز پورحسینی در تئاتر
پورحسینی پس از انقلاب نیز به فعالیت خود در عرصه تئاتر ادامه داد و نمایشهای «شاه اسکوریال»، «تف»، «سیرک باشکوه» را در تئاتر شهر و نمایشنامههای «دکتر فاستوس»، «ماهان کوشیار»، «معمای ماهیار معمار»، «چراغ گاز» «افسانه اندوه» و «شب یهودا» و «بازجوئی» را در اداره تئاتر به اجرا درآورد.

در سال 1371 نیز در نمایش «یادگار سالهای شن» را در تالار وحدت حضور داشت.
او در تئاتر با کارگردانان بزرگ ازجمله حمید سمندریان، مسعود رسام، جهانگیر الماسی، محمد رحمانیان، اسماعیل خلج و … کارکرده و بسیاری از تلهتئاترهایش قبل و بعد از انقلاب از تلویزیون پخششده است.
پرویز پورحسینی در تلویزیون
اما اکثر ایرانیان پرویز پورحسینی را با بیشمار سریال تلویزیونی بهیادماندنیای که بازی کرده میشناسند. او بیش از هر چیزی در تلویزیون دیدهشده است.
مجموعه تحسینبرانگیز «هزاردستان» اولین نقشآفرینی وی در تلویزون بود. او در این مجموعه یکبار دیگر با مرحوم علی حاتمی همکاری کرد.
پرویز پورحسینی بعد از آن در اکثر سریالهای بزرگ تاریخی حضور داشته است. از این جمله میتوان به سریالهای «امیرکبیر»، «روزی روزگاری»، «مریم مقدس»، «شب دهم» و «مختارنامه» اشاره کرد. پورحسینی بیش از همه در تلویزیون با احمد امینی همکاری کرده و در مجموعههای «تصویر یک رؤیا»، «باران عشق»، «اولین شب آرامش» و «بیگناهان» «بیگانه ای با من است» بازیگر وی بوده است.




در بیوگرافی پرویز پورحسینی آمده است آخرین نقشآفرینی وی هم به مجموعه «بیگانه ای با من است » احمد امینی در سال 99 بازمیگردد. قبل از آنهم سریالهای پرطرفداری مثل «هفتسنگ»، «شیدایی» و البته پروژه ناتمام «سرزمین کهن» کمال تبریزی «گمشدگان» و «بچه مهندس2»را بازی کرد.


البته پرویز پورحسینی سالهای بعد هم کمکار نبود است. او در سالهای 95-96 مدتی از تلویزیون دورمانده و فعالیتش را در سینما و شبکه نمایش خانگی ادامه میدهد.
او در مجموعه «عالیجناب» نیز بهعنوان یکی از زبدهترین مشاورهای رئیسجمهور ایفای نقش میکند. مجموعه سیاسی 6 قسمتی «عالیجناب» به نویسندگی و کارگردانی سام قریبیان از اواسط پاییز 96 از شبکه نمایش خانگی انتشار یافت.
ابتلای پرویز پورحسینی به کرونا و درگذشت
استاد پورحسینی از اواسط آبان ماه به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شد که بخاطر نبود بیماری زمینه ای مشکلی برای روند درمانی نداشتند
با این حال در ادامه فرزند ایشان آقای پورنگ حسینی وضعیت پدر را بخاطر درگیر شدن قسمت زیادی از ریه ها ، حاد عنوان کردند
در نهایت این استاد بی نظیر بازیگری ساعت 3 شب روز جمعه 7 آذر 1399 در بیمارستان فیروزگر تهران، در 79 سالگی دار فانی را وداع گفت. پیکر پرویز پورحسینی، ۹ آذر ۱۳۹۹ در طبقهٔ بالایی آرامگاهِ همسرش ناهید ارسباران، در قطعهٔ هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
شما در حال مطالعه پرویز پورحسینی در بازیگرآنلاین هستید.برای اطلاعات بیشتر تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
آخرین آرزوی پرویز پورحسینی که برآورده نشد
روزگار او را از صحنه دور کرد و کرونا، او را از زندگی دور کرد تا ناباورانه سفر بیبازگشت یک هنرمند درخشان دیگر را به نظاره بنشینیم. کمتر از سه ماه پیش بود که به انگیزه هفتاد و نهمین سالروز تولد پرویز پورحسینی با او همکلام شدیم. آن زمان هرگز تصور نمیکردیم که به فاصلهای این چنین اندک، این گفتگو را به مناسبت درگذشتش بازنشر کنیم.
شروع صحبتمان با کرونا بود و اینکه این ویروس دهشتناک چگونه ما را غرق خود ساخته. آن چنان که حواسمان نیست روزهایی که سپری میکنیم، آخرین روزهای این قرن است و همه در روزمرگی عجیبی گرفتار آمدهایم و او در تایید این سخن گفته بود: «همینطور است که میگویید. به خاطر شرایط کرونا از خیلی چیزها غافل شدهایم؛ روزمرگی. تلاش برای زنده ماندن در این شرایط نابسامان.»
پورحسینی دلنگران مادر پیرش بود که بیش از ۹۰ سال سن دارد و میگفت خیلی آسیبپذیر است. به خاطر کرونا با کسی معاشرت نداشتند و میگفت فقط پسر، عروس و نوههایش به آنها سر میزنند.
از او خواسته بودیم به بهانه روز تولدش آرزویی داشته باشد. شاید آن زمان فکر نمیکردیم این آرزو این چنین دستنیافتنی باشد و او گفته بود: «حس میکنم بیشتر مردم روزگار من زندگی موقت دارند. همه منتظرند که به شرایط عادی بازگردند و به زندگی طبیعی بپردازند. امیدوارم به این وضعیت برسند.»
لیست آثار هنری پرویز پورحسینی
در ادامه بیوگرافی پرویز پورحسینی بازیگر بچه مهندس باید بگوییم در جدولهای جداگانه میتوانید فهرست آثاری که او در آنها به هنرنمایی پرداخته است را مشاهده کنید.
فیلمهای سینمایی پرویز پورحسینی
سال | عنوان | کارگردان |
---|---|---|
۱۳۹۶ | جاده قدیم | منیژه حکمت |
١٣٩۵ | خفگی | فریدون جیرانی |
۱۳۹۵ | پشت دیوار سکوت | مسعود جعفری جوزانی |
۱۳۹۵ | صدای منو میشنوید؟ | صادق پروین آشتیانی |
۱۳۹۵ | قاتل اهلی | مسعود کیمیایی |
۱۳۹۴ | صله سحر | فرزین مهدی پور |
۱۳۹۳ | دوران عاشقی | علیرضا رئیسیان |
۱۳۹۱ | رستاخیز | احمدرضا درویش |
۱۳۸۷ | سفر مرگ | حسن آقاکریمی |
۱۳۸۶ | خواب لیلا | مهرداد میر فلاح |
۱۳۸۴ | جای او دیگر خالی نیست | مهرداد خوشبخت |
۱۳۷۹ | مریم مقدس | شهریار بحرانی |
۱۳۷۷ | کمیته مجازات | علی حاتمی |
۱۳۷۵ | حرفهای | اسماعیل فلاح پور |
۱۳۷۵ | فصل پنجم | رفیع پیتز |
۱۳۷۴ | شیخ مفید | فریبرز صالح سیروس مقدم |
۱۳۷۴ | عاشق فقیر | حسینعلی لیالستانی |
۱۳۷۲ | بلندیهای صفر | حسینعلی لیالستانی |
۱۳۷۲ | روز فرشته | بهروز افخمی |
۱۳۷۰ | اوینار | شهرام اسدی |
۱۳۷۰ | دره شاپرکها | فريال بهزاد |
۱۳۷۰ | راه و بیراه | سیامک شایقی |
۱۳۶۹ | چاووش | ساموئل خاچیکیان |
۱۳۶۹ | رنو تهران – ۲۹ | سیامک شایقی |
۱۳۶۸ | دو سرنوشت | مهران تأییدی |
۱۳۶۸ | راز کوکب | کاظم معصومی |
۱۳۶۷ | سفر عشق | ابوالحسن داوودی |
۱۳۶۷ | شب حادثه | سیروس الوند |
۱۳۶۷ | کشتی آنجلیکا | محمد بزرگ نیا |
۱۳۶۶ | ایستگاه | یدالله صمدی |
۱۳۶۶ | بهار در پاییز | مهدی فخیم زاده |
۱۳۶۵ | باشو، غریبه کوچک | بهرام بیضایی |
۱۳۶۵ | رابطه | پوران درخشنده |
۱۳۶۵ | سراب | سعید اسدی حمید تمجیدی |
۱۳۶۵ | طلسم | داریوش فرهنگ |
۱۳۶۵ | میهمانی خصوصی | حسن هدایت |
۱۳۶۴ | خط پایان | محمدعلی طالبی |
۱۳۶۴ | مردی که موش شد | احمد بخشی |
۱۳۶۳ | گنج | محمدعلی سجادی |
۱۳۶۲ | کمالالملک | علی حاتمی |
۱۳۵۱ | چشمه | آربی اوانسیان |





کوتاه
- سلندر
- گفتگو با باد
مستند پرویز پورحسینی
- ۱۳۸۷ – عشقپرداز
تئاتر پرویز پورحسینی
- ۱۳۷۶ – کارنامهٔ بندار بیدخش
پرویز پورحسینی در مجموعه نمایش خانگی
- عالیجناب (سام قریبیان، ۱۳۹۶)
آثار تلویزیونی پرویز پورحسینی
سال | نام | سمت | کارگردان | توضیحات |
---|---|---|---|---|
۱۳۹۹ | بیگانه ای با من است (فصل اول) | بازیگر | احمد امینی | شبکه ۲ |
۱۳۹۷ | تاریکی شب، روشنایی روز | بازیگر | حجت قاسمزاده اصل | شبکه ۲ |
١٣٩٧ | بچه مهندس ٢ | بازیگر | علی غفاری | شبکه ٢ |
۱۳۹۷ | بچه مهندس ١ | بازیگر | علی غفاری | شبکه ۲ |
۱۳۹۶ | گمشدگان | بازیگر | رضا کریمی | شبکه ۲ |
۱۳۹۴ | میکائیل | بازیگر | سیروس مقدم | شبکه ۱ |
۱۳۹۳ | هفتسنگ | بازیگر | علیرضا بذرافشان | شبکه ۳ |
۱۳۹۲ | سرزمین کهن | بازیگر | کمال تبریزی | شبکه ۳ |
۱۳۹۱ | تلهفیلم «نغمهٔ نوروز» | بازیگر | سیدمحسن یوسفی | شبکه ۳ |
۱۳۹۰ | شیدایی | بازیگر | محمدمهدی عسگرپور | شبکه ۳ |
۱۳۸۳–۱۳۸۹ | مختارنامه | بازیگر | داود میرباقری | شبکه ۱ |
۱۳۸۹ | تلهفیلم «فرزند چهارم» | بازیگر | شبنم عرفینژاد | |
۱۳۸۹ | تلهفیلم «عصای پیری» | بازیگر | رضا غفاری | شبکه ۱ |
۱۳۸۷ | مثل هیچکس | بازیگر | عبدالحسین برزیده | شبکه ۲ |
۱۳۸۷ | شب میگذرد | بازیگر | راما قویدل | |
۱۳۸۷ | تلهفیلم «در همین نزدیکی» | بازیگر | راما قویدل | شبکه ۳ |
۱۳۸۷ | سایه تنهایی | بازیگر | بیژن شکرریز | شبکه ۱ |
۱۳۸۷ | نشانی | بازیگر | رامبد جوان | شبکه ۲ |
۱۳۸۶ | یک مشت پر عقاب | بازیگر | اصغر هاشمی | شبکه ۳ |
۱۳۸۶ | تلهفیلم «یکی از همین روزها» | بازیگر | راما قویدل | |
۱۳۸۶–۱۳۸۷ | بیگناهان | بازیگر | احمد امینی | شبکه ۳ |
۱۳۸۶–۱۳۸۷ | بیداری | بازیگر | بهرام عظیم پور | در نقش «عمو رحمان» |
۱۳۸۴–۱۳۸۵ | اولین شب آرامش | بازیگر | احمد امینی | شبکه ۳ |
۱۳۸۲ | نذر | بازیگر | مهرداد خوشبخت | شبکه یک |
۱۳۸۲ | طلسمشدگان | بازیگر | داریوش فرهنگ | شبکه ۵ |
۱۳۸۲ | تلهفیلم «هفتاد و سومین تن» | بازیگر | علی مؤذنی | شبکه ۲ |
۱۳۸۱ | روزهای بیادماندنی | بازیگر | همایون شهنواز | شبکه ۱ |
۱۳۸۰ | باران عشق | بازیگر | فریدون حسنپور احمد امینی | شبکه ۵ |
۱۳۸۰ | شب دهم | بازیگر | حسن فتحی | شبکه ۱ |
۱۳۷۹ | مریم مقدس | بازیگر | شهریار بحرانی | شبکه ۲ |
۱۳۷۹ | همسفر | بازیگر | قاسم جعفری | شبکه ۳ |
۱۳۷۹ | تلهتئاتر «به سوی دمشق» | بازیگر | حمید سمندریان | کارگردان تلویزیونی: ساسان امیرپور نویسنده: اگوست استریندبرگ |
۱۳۷۸–۱۳۸۱ | روشنتر از خاموشی | بازیگر | حسن فتحی | |
۱۳۷۸ | استنطاق | بازیگر | فرهاد مهندسپور | شبکه ۴ / کارگردان تلویزیونی: «ساسان امیرپور» نویسنده: «پیتر وایس» |
۱۳۷۸ | روز ایپریت | بازیگر | احمد امینی | |
۱۳۷۷ | پزشکان | بازیگر | مسعود کرامتی | شبکه ۳ |
۱۳۷۷ | تلهتئاتر «همه پسران من» | بازیگر | محمد رحمانیان | شبکه ۲ / نویسنده: آرتور میلر |
۱۳۷۶ | تلهتئاتر «خانههای اجارهای» | بازیگر | محمد رحمانیان | شبکه ۲ |
۱۳۷۶ | بافتههای رنج | بازیگر | مجید بهشتی | شبکه ۱ |
۱۳۷۶ | تلهتئاتر «قطار ارواح» | کارگردان هنری | رضا کرمرضایی | شبکه ۲ / کارگردان تلویزیونی: «قاسم شاکری» نویسنده: «آرنولد رایدلی» |
۱۳۷۶ | تلهتئاتر «جان گابریل بورکمن» | بازیگر | حسن فتحی | نویسنده: هنریک ایبسن[۲۴] |
۱۳۷۷–۱۳۷۵ | تصویر یک رؤیا | بازیگر | احمد امینی | شبکه ۱ |
۱۳۷۶–۱۳۷۵ | تهران ۱۱–۵۹۵ ج ۴۸ | بازیگر | مرضیه برومند | شبکه تهران |
۱۳۷۵ | دومین انفجار | بازیگر | داریوش فرهنگ | شبکه ۱ |
۱۳۷۵ | دلیران خلیج فارس | بازیگر | مرتضی جعفری | شبکه ۱ |
۱۳۷۴–۱۳۷۵ | جهان وارونه | بازیگر | بهمن زرینپور | در نوروز ۱۳۷۵ از شبکه ۱ پخش شد. |
۱۳۷۴ | یک داستان | بازیگر | محمد رحمانیان | شبکه ۲ |
۱۳۷۴–۱۳۸۰ | خورشید شب (شیخ مفید) | بازیگر | فریبرز صالح سیروس مقدم | شبکه ۲ |
۱۳۷۴ | آشپزباشی | بازیگر | رسول نجفیان | شبکه ۲ |
۱۳۷۴ | تلهتئاتر «قاضی و رئیس دادگاه خانواده» | بازیگر | منیژه محامدی | شبکه ۲ کارگردان تلویزیونی: «ناصر شوندی» |
۱۳۷۴ | تلهتئاتر «خانه عروسک» | بازیگر | منیژه محامدی | شبکه ۲ کارگردان تلویزیونی: «ناصر شوندی» |
۱۳۷۳ | تلهتئاتر «نظم» | بازیگر | محمد رحمانیان | شبکه ۲ |
۱۳۷۳ | تلهتئاتر «پدرزن به سلمانی میرود» | بازیگر | محمد رحمانیان | شبکه ۲ |
۱۳۷۲ | تاریخ روابط ایران و انگلیس | بازیگر | مرتضی جعفری | |
۱۳۷۲ | سرزمین من و نقابداران | بازیگر | مرتضی جعفری | شبکه ۱ |
۱۳۷۱ | تابستانی سرشار از محبت | بازیگر | عباس رنجبر | |
۱۳۷۱ | قافله این عمر | بازیگر | مجید بهشتی | |
۱۳۷۰–۱۳۷۱ | روزی روزگاری | بازیگر | امرالله احمدجو | شبکه ۱ |
۱۳۶۹ | تلهتئاتر «عالیجناب داروغه» | بازیگر | اسماعیل خلج | شبکه ۱ |
۱۳۶۹ | آلبوم خانوادگی | بازیگر | محمد رحمانیان | شبکه ۱ / این مجموعه در آغاز، «واریته آمریکایی» نام داشت. |
۱۳۶۹ | مهر و ماه | بازیگر | حمید لبخنده | شبکه ۲ |
۱۳۶۷ | تلهتئاتر «شوق» | بازیگر | مرتضی جعفری | شبکه ۱ |
۱۳۶۶–۱۳۶۸ | با سلسله حکمت | بازیگر | اکبر خواجویی سیروس مقدم مرتضی جعفری | شبکه ۱ |
۱۳۶۶–۱۳۶۸ | این شرح بینهایت | بازیگر | اسماعیل خلج حمید حمزه | شبکه ۱ |
۱۳۶۳–۱۳۶۴ | امیرکبیر | بازیگر | سعید نیکپور | شبکه ۱ |
۱۳۶۴ | تلهتئاتر «دکتر فاستوس» | بازیگر | ایرج راد | شبکه ۱ |
۱۳۶۳ | تلهتئاتر «آئینه خیال» | بازیگر | داود میرباقری | |
۱۳۶۱ | ز هر کوی | بازیگر | منصور کوشان | |
۱۳۶۱ | تلهتئاتر «ستارخان» | بازیگر | جهانگیر الماسی | کارگردان تلویزیونی: مسعود فروتن |
۱۳۶۱ | تلهتئاتر «به دنبال سیمرغ» | بازیگر | منصور کوشان | کارگردان تلویزیونی: مهوش جزایری |
۱۳۵۹ | تلهتئاتر «شازده کوچولو» | بازیگر | مسعود رسام | شبکه ۱ |
۱۳۵۸–۱۳۶۶ | هزاردستان | بازیگر | علی حاتمی | شبکه ۱ |
۱۳۵۰ | نمایش «ارگاست» | بازیگر | پیتر بروک | جشن هنر شیراز |
۱۳۴۶ | تلهتئاتر «امولوس گنگ» | بازیگر | خانم لرتا | تلویزیون ملی ایران |
۱۳۴۶ | تلهتئاتر «تلافی» | بازیگر | خانم لرتا | تلویزیون ملی ایران |
۱۳۴۶ | تلهتئاتر «ارزش زغال» | بازیگر | خانم لرتا | تلویزیون ملی ایران |
۱۳۴۱ | تلهتئاتر «تصادف» | بازیگر | عباس یوسفیان | تلویزیون ملی ایران |
۱۳۴۱ | تلهتئاتر «مرد گل بر دهن» | بازیگر | حمید سمندریان | تلویزیون ملی ایران |
۱۳۴۰ | تلهتئاتر «منطقهٔ جنگی» | بازیگر | عباس یوسفیان | تلویزیون ملی ایران |
جوایز و افتخارات پرویز پورحسینی
نامزدی پرویز پورحسینی و دریافت جوایز
- کاندیدای بهترین بازیگر نقش دوم مرد برای فیلم طلسم از جشنواره فیلم فجر، ۱۳۶۵
- کاندیدای بهترین بازیگر نقش دوم مرد برای فیلم اوینار از جشنواره فیلم فجر، ۱۳۶۹
- دیپلم افتخار برای بازی در فیلم سینمایی و تلویزیونی مریم مقدس از جشنواره فجر، ۱۳۷۹
- جایزه بهترین بازیگر مرد برای تئاتر تلویزیونی قطار ارواح و مجموعه کارها از جشنوارهٔ سیما، ۱۳۸۰
- جایزه بهترین بازیگر مرد برای فیلم مریم مقدس از جشنواره حقیقت یزد، ۱۳۸۰
- جایزه بهترین بازیگر مرد برای نمایش تلویزیونی بسوی دمشق از جشنواره سیما، ۱۳۸۲
- جایزه ویژهٔ هیئت داوران از هجدهمین جشن حافظ برای فیلم قاتل اهلی، ۱۳۹۷
بزرگداشتهای پرویز پورحسینی
- شهریور ۱۳۹۴، مراسم بزرگداشت و تولد هفتاد و پنج سالگی پرویز پورحسینی در موزه امام علی برگزار شد.
- شهریور ۱۳۹۷، مراسم رونمایی از پوستر فیلم جاده قدیم و تجلیل از پرویز پورحسینی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
- بهمن ۱۳۹۹، نکوداشت زنده یاد پرویز پورحسینی در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر